fbpx

Personeel werven via Social Media

Met het werven van personeel via Social Media brengen wij jouw bedrijf direct in contact met het beste talent. 

Facebook

9,9 miljoen gebruikers

Instagram

7,8 miljoen gebruikers

LinkedIn

5 miljoen gebruikers

TikTok

4 miljoen gebruikers

1. Doelgroepanalyse

Onze aanpak begint met een creatieve brainstormsessie waarin wij de doelgroep, het functieprofiel en de USP’s van de vacature uitvoerig in beeld brengen. Al deze verzamelde informatie stellen we samen in een gedetailleerd profiel van de doelgroep.

Daarnaast maken we gebruik van data-analyse om de doelgroep verder te definiëren. We kijken hierbij naar demografische kenmerken, maar ook naar specifieke interesses, gedragingen en online gewoonten van de doelgroep.

Recruitment marketing bureau UpRecruit

2. Content creatie

Een belangrijk onderdeel van onze content creatie is het visuele aspect. Om de aandacht te trekken ontwerpen wij aantrekkelijke afbeeldingen of creatieve video’s die de voordelen van de functie op een aansprekende wijze overbrengt.

Met overtuigende en wervende teksten benadrukken we de unieke aspecten van de functie. We spelen daarbij in op de behoeften en motivaties van potentiële kandidaten, waardoor ze zich aangesproken voelen en gemotiveerd raken om te solliciteren.

3. Sollicitatie funnel

Solliciteren met CV is wat ons betreft verleden tijd! Via een geautomatiseerde sollicitatie-funnel laten wij kandidaten direct vanuit Social Media solliciteren. Zo kunnen kandidaten op een interactieve en eenvoudige wijze solliciteren op jouw vacature. Hiermee maken wij het sollicitatieproces gemakkelijker, sneller en meer geïntegreerd.

Ons sollicitatieformulier is volledig aanpasbaar en kan worden afgestemd op de specifieke vacaturevereisten. Je kunt relevante vragen stellen over de ervaring, vaardigheden en achtergrond van de kandidaten. Zo krijg je alle waardevolle informatie om de beste kandidaat te selecteren.

Doelgroepanalyse functieprofiel

4. Targeting doelgroep

We richten ons op de platforms die het meest relevant zijn voor jouw doelgroep, zoals LinkedIn, Facebook, Instagram of TikTok.

Door de geavanceerde targetingtools van deze platforms te gebruiken, richten wij ons op mensen met de juiste demografische kenmerken, interesses, functietitels, locaties en andere relevante parameters.

Zo zorgen wij ervoor dat jouw vacature(s) alleen worden weergegeven aan de mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn en voldoen aan het functieprofiel.

Doelgroepanalyse functieprofiel

5. Sollicitatie-overzicht

Alle kandidaten die via social media solliciteren worden automatisch ingeladen in een sollicitatieoverzicht.

Met ons geautomatiseerde sollicitatieoverzicht bespaar je waardevolle tijd en moeite bij het handmatig verzamelen en organiseren van sollicitaties vanuit Social Media.

Je hebt altijd een duidelijk overzicht van alle kandidaten op één plek, waardoor je het wervingsproces effectiever kunt beheren en sneller kunt reageren op potentiële talenten.

6. Optimalisatie

Elke vacature vraagt om een andere aanpak. Ons toegewijde team van experts volgt dagelijks jouw campagne op de voet. We testen voortdurend verschillende elementen, zoals doelgroepen, afbeeldingen, functietitels en teksten, om waardevolle inzichten te verkrijgen en de beste resultaten te behalen.

Op basis van deze resultaten passen we de campagne continu aan om de prestaties te verbeteren en de doelstellingen te bereiken.

7. Rapportage

Tijdens jouw campagne houden we regelmatig contact om de resultaten door te nemen en ervoor te zorgen dat we samen op koers blijven.

Om je volledig op de hoogte te houden van de prestaties van jouw wervingscampagne, delen we wekelijks uitgebreide rapportages. Deze rapportages bevatten alle belangrijke informatie over hoe jouw campagne presteert, inclusief statistieken, conversiecijfers en andere relevante data.

Deze bedrijven gingen je voor

Contact opnemen

Benieuwd naar wat UpRecruit voor jou kan betekenen?

Noah Stobbe

Recruitment Marketeer